De leukste en, relatief, onontdekte plekjes van Amsterdam

De Kalverstraat, het Vondelpark en het Rijksmuseum zijn bekende toeristische trekpleisters in onze hoofdstad. Toch zijn er veel meer mooie plekjes in Amsterdam te vinden, vaak nog relatief onontdekt en daardoor leuker, authentieker en ook nog eens veel geschikter voor een geslaagde Instagram fotoshoot.

Hieronder zie je een aantal leuke dingen om in Amsterdam te doen zonder dat je struikelt over de vele toeristen.

Een ander Amsterdam blog met veel inspiratie ideeen vind je hier!

De Westergasfabriek

Dit enorme culturele centrum ligt aan het Westerpark, ten westen van de Jordaan en was oorspronkelijk een van de grootste stadsgasfabrieken van Nederland. Sinds de sluiting het complex getransformeerd tot een prachtig cultureel centrum omringd door het mooie park.

Tegenwoordig vind je er een hoop leuke attracties waaronder vele restaurants, muziekpodia, een arthouse bioscoop, een speelhal en ook regelmatig zijn er leuke markten en beurzen te vinden!

Breng een bezoek aan de oude archieven

In tegenstelling tot de meeste musea in Amsterdam kun je gratis naar binnen bij het stadsarchief. Je vindt hier fascinerende verhalen over de stad want alles is vastgelegd. Een bekend stuk is het politierapport van Anne Frank toen ze aangifte deed van een gestolen fiets of het document dat zorgde voor de verbanning van Spinoza. 

 

Het stadsarchief heeft wisselende exposities die meestal focussen op een specifiek thema uit de Amsterdamse geschiedenis.

Ga uiteten bij het REM Eiland

Dit ongewone restaurant is te vinden in een gerenoveerd boorplatform dat ooit buiten de kust van Noord-Holland te vinden was. Het was dé plek van de zendpiraten uit de jaren 60. Sinds de eeuwwisseling is het platform in de Amsterdamse Houthavens te vinden en kun je genieten van een geweldige maaltijd in een bijzondere setting en met een prachtig uitzicht!

Tijd voor pannenkoeken op de pannekoekenboot

Pannenkoeken eten kan op veel plekken maar de bekende Pannekoekenboot van Amsterdam brengt je onderweg naar prachtige plekken. Je kunt genieten van de bekende pannenkoeken of een typisch “Amsterdamse” proberen. Tijdens de 75 minuten durende tour geniet je van een geweldig uitzicht rondom het IJ!

Bezoek de verstopte kerk “Ons Lieve Heer op Solder”

Nadat in de 16e eeuw de reformatie had plaatsgevonden was er in Nederland geen plek voor het katholicisme. Hoewel er strenge straffen stonden het praktiseren van dit geloof bleven de aanhangers doorgaan; ondergronds en in verborgen kerken.

Een van die kerken ligt op de drie hoogste verdiepingen van een pand aan de Oudezijds Voorburgwal. De kerk is nog volledig intact en dateert uit 1660, een prachtige plek en absoluut een bezoekje waard.