De mooiste stranden ter wereld!

De mooiste plekjes om te vertoeven? Wij hebben inmiddels wel een aantal favorieten. Dit zijn onze favoriete stranden wereldwijd die niet mogen ontbreken op jouw bucketlist!

Baia Do Sancho, Brazilië

Baio Do Sancho ligt op het afgelegen eilandje Fernando de Noronha. Het is een actieve vulkanische archipel van 21 eilanden in de Atlantische Oceaan en ligt op ongeveer 350 mijl voor de kust van Brazilië. 

Op het eiland vind je sprankelend smaragdgroen water en zacht wit zand. Op het strand wordt je omgeven door kliffen en rotsen die volstaan met palmbomen. Je kunt alleen op het strand komen met een bootje dus plan dit goed, bij voorkeur met een lokale gids.

Sharm el Sheikh, Egypte

Hoewel Sharm el Sheik bekendstaat als toeristisch paradijs kun je er heel veel mooie stranden vinden. De ene is wat groter dan de andere maar allemaal zijn het goudgele stranden met een heel langzaam aflopende branding. dit in combinatie met relatief lage golven en geen stroming maken de stranden bij Sharm el Sheikh dan ook een paradijs voor families en gezinnen.

Een extra bonus is het wereldberoemde en zeer gezonde onderwaterleven in de regio. Duikers en snorkelaars zullen voor de volle 100% gaat genieten van de vele mogelijkheden die de stranden op het SInaï schiereiland bieden.

Tulum, Mexico

Wat Tulum als bestemming zo bijzonder maakt, is dat je behalve prachtige stranden ook een aantal van de meest verbluffende Maya-ruïnes in heel Mexico kunt vinden. Een bekende is de  ruïne van Tulum, een oude ommuurde stad die op een rotsachtige klif ligt en uitkijkt over een prachtig, met palmbomen omgeven strand. Het is een drukke plek dus kom vroeg of juist laat als je wat meer privé tijd wil hebben.

Grace Bay, Turks & Caicos

De Turks en Caicoseilanden zijn met ruim 40 eilanden een behoorlijke natie. Het bekendste eiland is Providenciales, waar ook de meeste bezoekers komen. Aan de noordkust van dit eiland ligt Grace Bay. Een paradijselijk plekje van zo’n 20 kilometer met prachtig wit zand en zeer gezond koraal. 

Navagio, Zakynthos, Griekenland

Dit strand ken je gegarandeerd! Het is het bekende strand op Zakynthos dat je op elke foto van dit eiland bijna tegenkomt. Het strand van Navagio is een afgelegen maar opvallend mooie zandbaai op het Griekse eiland Zakynthos. 

Het wordt vaak het Shipwreck Beach genoemd omdat het de thuisbasis is van het wrak van een schip dat Panagiotis wordt genoemd en waarvan wordt aangenomen dat het een smokkelaarsschip is geweest.