Veiligheidstips voor

Azië Azië Azië beslaat een kwart van de landmassa van de aarde en beslaat veel tijdzones. Het hebben van één reisgids voor heel Azië is vrijwel onmogelijk. Azië zoals elk ander continent, hier zijn basistips voor enkele van de meest voorkomende landen in Azië.

Vietnam

De aanbevolen toeristische plekken van het land zijn Hanoi en Ho Chi Minh-stad, die beide zijn gemoderniseerd. Alle toeristen in Vietnam, behalve Thaise en Filippijnse staatsburgers, hebben een toeristenvisum nodig voordat ze het land binnenkomen. Wat gezondheid betreft, komt malaria veel voor in Vietnam, het is het beste om anti-muggenlotions mee te nemen om te voorkomen dat je gebeten wordt.

Indonesië

Afgezien van het gebruikelijke verbod op verdovende middelen en dodelijke wapens, zijn radiocassettespelers verboden op het eiland Bali, een vooraanstaande toeristische trekpleister in Indonesië. Elk voorwerp waarop Chinese karakters zijn geschreven, is ook verboden op Bali.

Thailand

Thaise mensen zijn erg religieus en zeer loyaal aan de monarchie. Je zou vaak foto’s van de koning in de steden zien, hem nooit uitlachen. De Thai beschouwen het hoofd ook als het hoogste deel van het lichaam, of het nu spiritueel of fysiek is. Raak niemand in het hoofd aan en probeer met uw voet nergens op te wijzen.

Maleisië

Het is het beste om lichte en coole kleding mee te nemen in Maleisië. Meestal vind je in de steden eetkraampjes waar lokale lekkernijen worden verkocht, ‘teh tarik’ een creamed tea en ‘roti canai’ een soort pannenkoek, die je zeker moet proberen als je ze tegenkomt. Maleisië heeft veel religies, zoals je normaal zou zien, in elke stad kan een verscheidenheid aan christelijke kerken, moslimmoskeeën en boeddhistische en hindoetempels aanwezig zijn.

Filippijnen

De Filipijn heeft 7.107 eilanden en eilandjes; stranden zijn de belangrijkste toeristische plekken van het land. Er zijn verschillende musea en historische monumenten in Manilla, de hoofdstad van het land. Boracay Island is de trots van het land met witte zandstranden.

Hongkong

Hongkong is voor veel reizigers een belangrijke bestemming. Het is gelegen in Oost-Azië, in de buurt van China en de Zuid-Chinese Zee. Voorheen verhuurd aan Groot-Brittannië, werd Hong Kong in 1997 officieel teruggegeven aan China. Hong Kong biedt diversiteit in: cultuur, religie en levensstijl.

Chinees, (Kantonees) en Engels zijn hier beide de officiële taal. Dus buitenlanders, die van plan zijn om te bezoeken, zouden geen problemen moeten hebben met het verkennen en ervaren van de cultuur van deze levendige plek; aangezien Engels hier veel wordt gesproken.

Hong Kong-dollar is de valuta die hier wordt gebruikt. Eén Amerikaanse dollar is ongeveer gelijk aan ongeveer 7 Hong Kong-dollars.

Hong Kong staat bekend om: de unieke energieke sfeer, het heerlijke eten en de prachtige skylines. Hong Kong biedt veel geweldige luxe winkelstraten die wedijveren met de high-end straten van: Shanghai, Londen en Parijs. Maar de beste plekken om hier te winkelen zijn de unieke winkels en straatmarkten die de charme en het unieke karakter van de plaats vertonen.

Algemene tips

Elk land in Azië heeft zijn eigen munteenheid, hoewel up-end vestigingen dollars accepteren, zijn er maar heel weinig van. Uw geld kunt u het beste bij de lokale bank laten wisselen. Sommige hotels bieden ook geld wisselen, maar meestal tegen een lagere wisselkoers.

Zoals elke vorm van beslissingen die mensen moeten nemen, is het altijd belangrijk om het gebied te kennen dat ze zullen bezoeken om vertrouwd te raken met de wetten, locaties van de beste toeristische plekken en het soort mensen waarmee ze te maken hebben.

Naar een plek gaan zonder een idee te hebben waar het allemaal om draait, is net zo erg als naar de wildernis gaan met overal beesten op de loer en er is geen gadget om ze te beschermen.