Vrede brengt dierbaar reizen naar Vietnam

Vietnam is een paradijs voor zowel de avonturier in de buitenlucht als de stadverkenner. Met een slinger van 3.444 kilometer kustlijn van de noordelijke Red River Delta nabij de Chinese grens tot de Mekong Delta op het zuidelijkste puntje van het Zuidoost-Aziatische schiereiland, is Vietnam een ​​prachtige mix van pittoreske kustlijn en weelderig binnenland. De geschiedenis van veroveringen en oorlogen in de regio maakt reizen naar Vietnam vandaag een rijke en lonende ervaring in deze tijd van kostbare vrede.

In de 20e eeuw was Vietnam bijna 45 opeenvolgende jaren in oorlog met verschillende landen. Nadat Franse en Spaanse troepen het gebied hadden geteisterd, werd het grootste deel van het zuiden in 1867 een Franse kolonie. Uiteindelijk, in 1945, verklaarde Ho Chi Minh de onafhankelijkheid van Vietnam, wat leidde tot een Frans weerwoord en internationale belangstelling trok van Amerikaanse, Russische en Cambodjaanse troepen. Minhs droom van een onafhankelijke (communistische) natie werd pas in 1989 gerealiseerd toen de VN het conflict met de Rode Khmer onderwierpen en Vietnamese troepen uit Cambodja terugtrokken.

Stedelijke en ongerepte wonderen van Vietnamese reizen

Nationale identiteit is een integraal onderdeel geworden van het leven voor deze door oorlog geteisterde staat en tegenwoordig zijn de trotse Vietnamezen meer bereid om buitenlandse reizigers te omarmen en hun prachtige culturele geschiedenis te delen als hun economie begint te rijpen. Bezoek de economische hoofdstad van Ho Chi Minh City (Saigon) in het zuiden om getuige te zijn van de levendige en vooruitstrevende cultuur die wortel heeft geschoten in Vietnam. Ontdek daar de uitgestrekte botanische tuinen, boeddhistische kloosters en stop bij de Binh Soup Shop, het geheime Viet Cong-hoofdkwartier in Saigon tijdens de oorlog in Vietnam. In het uiterste noorden is de hoofdstad Hanoi een beetje meer ontspannen, met de oude Vietnamese cultuur en 1000 jaar geschiedenis in de straten van de oude wijk. Bezoek de intrigerende One Pillar Pagoda gebouwd door keizer Tong in de 11e eeuw en vul je geest in de Bach Ma-tempel, de oudste en meest vereerde stad van de stad.

Trek u terug in de fascinerende schoonheid van de Vietnamese wildernis voor een rustiger deel van uw reis. Tropische regenwouden zijn er in overvloed in het beschermde gebied van Ba ​​Be National Park, dicht bij de Chinese grens in het noorden. De lokale Tay-mensen wonen in paalwoningen en dragen een culturele betekenis bij aan het gebied. Maak een olifantenrit door het uitgestrekte Yok Don National Park en maak kans om apen, vogels en zelfs luipaarden te zien. Als besloten ruimtes geen nachtmerries veroorzaken, is de Phong Nha-grot een must see. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is 250 miljoen jaar geleden aangelegd en heeft een spelonkachtige verstrengeling van duizenden meters onder de grond. Delen van dit natuurwonder zijn dagelijks voor het publiek toegankelijk. Voor de claustrofobie reis je naar Halong Bay in de Golf van Tonkin, een andere werelderfgoedlocatie, die bezaaid is met meer dan 3.000 kleine eilandjes met kliffen en witte zandstranden die in het omringende sprankelende water stromen.

Vanwege het brede noord-zuidbereik van het land, is Vietnam een ​​prachtig land om het hele jaar door te verkennen. De beschutte bossen en de verhoogde snelheid van de kuststeden bieden een onschatbare variëteit voor een perfect uitgebalanceerde reis. Reis naar Vietnam om deze onderschatte Zuidoost-Aziatische parel te ontdekken.